Specialtandpleje

Behandlinger i specialtandplejen.

Behandlinger

Specialtandplejen er:

  • forebyggende og vedligeholdende tandpleje
  • afhjælpning af smerter
  • behandling af funktionsforstyrrelser og sygdomme i tænder, mund og kæber
  • behandling baseret på realistiske behandlingsbehov
  • undervisning i, hvordan mund, tænder og proteser plejes korrekt,

og fordelene for borgeren ved behandling skal klart overstige ulemperne. Der kan tilbydes større behandlinger, hvis borgerens almentilstand og hygiejne er velegnet.

Behandlingerne i specialtandplejen
De mest almindelige behandlinger i specialtandplejen er: undersøgelse, tandrensning, fyldninger, protesekorrektioner, protesereparationer og tandudtrækninger.

Behandlingsmæssigt omfatter omsorgstandplejen derfor kun nødvendige istandsættelser af tandsættet. Behandlingerne kan efter behov udføres under generel anæstesi (helbedøvelse).

Hvor kan man blive behandlet og hvem foretager behandlingen?
Behandlingen udføres af særligt trænet personale på regionens hovedklinik i Slagelse, eller på en af sattelitklinikkerne i Dianalund eller Nykøbing Sjælland. Tandbehandling under narkose foregår på Slagelse sygehus. Der kan aftales behandlinger med mobilt tandlægeudstyr på borgerens bopæl, hvis det ikke er muligt med fremmøde på en af klinikkerne, og behandlingen har et sådant indhold, at det er fagligt forsvarligt at behandle mobilt.

Alle behandlinger i specialtandplejen udføres med særlig hensyntagen til, at patienterne har funktionsnedsættelser. Behandlingerne udføres af særligt trænet tandplejepersonale. Der er pr. 1. januar 2018 igen indført fritvalgsordning for specialtandpleje. Læs mere i ‘Bekendtgørelse om tandpleje’.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål om behandlingerne i specialtandplejen kan du kontakte Faxe Kommunes Tandpleje på tlf. 56 20 33 00 eller den regionale specialtandpleje på tlf. 58 52 49 88.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Tandplejeinformations nyhedsbrev

Brevkasse

'Spørg Johan' og få svar.